Het was het najaar van 2001..

 

Mieke had al jarenlang samen met haar zus, Mien en de man van haar zus, Mies, Friesche paarden. Ze gingen alle keuringen en wedstrijden af maar toch miste er iets... Op een gure herstnacht lag ze weer te dromen van deze zwarte schoonheden en toen ze wakker werd, wist ze het... Een viertal Friesche paarden in mooie kledij en bijpassende muziek. Dat zou toch iets geweldigs zijn!

 

Ze ging aan het denken en kreeg uiteindelijk 4 Friesche paarden en amazones bijelkaar. Ze trainde, gaven wat showtjes in de buurt en zo werden ze bekender en al gauw hadden meer mensen interesse in het carrouselrijden met de Friezen. Er vormde zich een zestal en niet veel later zelfs een achttal. Steeds werd het een beetje meer en een beetje mooier. Ook werd er een instructrice gezocht die de amazones en hun paarden goed zou kunnen begeleiden in het carrouselrijden.Tot nu toe had onze voorzitter les gegeven en dat ging goed maar we werden groter en we konden een meer professioneel iemand in de arm nemen om les te geven. Ans Enting. Er werd  geoefend en een mooie proef bedacht en zo reden we onze eerste echte show op de friesche keuring in Esbeek. Er waren speciale rokken voor de paarden gemaakt, onze zwarte glitterrokken, deze glinsterden mooi in het zonlicht en zou de Friesche paarden nog mooier maken! Daar overheen droegen we  een rose polo. Het was een geweldige eerste show en er waren veel positieve reacties!

 

                             

 

Dat smaakte natuurlijk naar meer en zo reden we steeds meer shows in de buurt en ook steeds verder daarbuiten.

 

Alleen toen ging het mis, Ans, onze commandante werd ernstig ziek. Ze heeft tot het laatst alles gegeven voor haar man, kinderen, familie en vrienden maar ook zeker voor Phaidra maar tot ieders grote verdriet heeft ze haar strijd niet kunnen overwinnen en is ze overleden.. We hebben Ans mogen begeleiden naar haar laatste rustplaats in een erestoet van alle leden met hun paarden..

Ze was en is een groot verlies voor natuurlijk haar man, kinderen, familie en vrienden maar ook zeker voor Phaidra.. We gingen door met Phaidra maar het was wel anders natuurlijk..

Haar dochter Anniek, die destijds het jongste lid was en jarenlang als kopruiter gereden heeft, is in 2013 gestopt maar is nu erelid van Phaidra samen met Mieke de oprichtster. 

 

                                                             Ans, bedankt voor alles!!!

 

Een tijdje daarna heeft Jacomine, de zus van Ans, het stokje overgenomen van haar maar na een tijd bleek dit toch een erg zware opdracht omdat het zo dichtbij was natuurlijk en is ze gestopt maar gelukkig is ze nog steeds actief en altijd enthousiast als we op shows zijn, ze helpt ons nog altijd wat we zeer waarderen!!

We hebben daarna een nieuwe commandante gevonden en hoewel het verdriet nog diep zat, zijn we toch op een positieve manier verder kunnen gaan .

We werden door de jaren heen zelfs uitgenodigd voor Paard en Koets en later ook Indoor Brabant in de Brabanthallen in Den Bosch en ook voor shows zoals Horse Event, ff noar Geffe, Paardenhappening in Zottegem (België), Friezenkeuring Vrouwenpolder en vele anderen. Het ging goed en we werden en worden steeds professioneler. We rijden ondertussen al ongeveer 8 jaar shows met 8 amazones en hun paarden en sinds het jaar 2010 met een 12-tal en sinds 2013 met een 16-tal prachtige Friezen! Hier zijn we natuurlijk ontzettend trots op!!

 

Ook hebben we goed geïnvesteerd in nieuwe kleding, muziek, goede instructie en natuurlijk mooie nieuwe, steeds meer spectaculaire proeven. We blijven streven naar perfectie en daardoor worden we ook steeds beter.

 

We hopen nog lang met veel plezier door te kunnen gaan met onze showgroep zodat we nog vele mooie optredens kunnen verzorgen!!